Lakatos Munkák: Korlát Készítés

Korlát, Lépcsőkorlát - Kovácsoltvas, Inox

E-mail Nyomtatás PDF

Mire figyelünk oda, korlátok készítésekor?

A Korlát, lépcsőkorlát vagy erkély korlát készítése esetén, a megfelelő anyag kiválasztása, a tökéletes rögzítés a biztonság érdekében kiemelt szempontok. A korlátok anyagának a kiválasztása is fontos, hiszen amíg a vasból készült korlát igényel karbantartást, addig például az inoxból készült korlát nem, hiszen nem korrodálódik. Lehet a korlát lécezett, ilyenkor a faléceket lazúr festékkel festjük le, ami megvédi az időjárástól.
A lépcsőkorlát a ház belső vagy külső dísze szokot lenni egyben, amellett hogy funkcióját is ellátja, de ugyanígy az erkély korlátja is, mely a ház arcoldalán helyezkedik el, így a háznak biztosít esztétikus megjelenést. Korlát tervezésekor majd készítésekor egyaránt figyelembe vesszük a már meglévő épületrész, a ház, a belső lakótér vagy külső korlát esetén a külső térhez való esztétikai és fizikai igazodást, a korlát, környezethez való megfelelő illeszkedését. A költségkeret figyelembe vételével, az igényeknek megfelelően a legjobb megoldást hozzuk ki.

A Kovácsoltvas korlát előnyei

A kovácsolt vasból készített korlátok, esztétikailag szebbek mint a hagyományos vasból készült korlátok, az egyforma kovácsoltvas kerítés, korlát illetve kapu, esztétikusabbá változtatja át a ház arculatát. A kovácsoltvas drágább mint a legtöbb hagyományos anyag, de később nem igényel nagyobb karbantartást. A kovácsoltvasból készített korlátok, kerítések hangulatot biztosítanak a környezetnek így egyben a szemnek is, amely kellemes érzés később többszörösen megtérül.

Inox korlátok, Inox vasszerkezetek

Az inox egy rozsamentes acél, amely nem igényel karbantartást, így kiválóan megállja a helyét minden szempontból éveken keresztül. Az inoxot használták az űrtechnológiában is, így ez is sokat nyom a latba, az ő oldalára. Az erkély korlát, mely ki van téve az időjárás viszontagságainak, amennyiben inoxból készül, közel sem szenved el akkora károsodást, mint a hagyományos anyagból készített korlátok.

Korlát Készítés, Árajánlat Kérés >>